CASH-EXPERT.ES CASH-EXPERT EU TEL. +34 91 330 51 35
RADNO VRIJEME: PON-PET 08:00-19:00

Vodič za ostvarivanje ušteda prilikom online kupnje

Online kupovina - Vodič za ostvarivanje ušteda prilikom online kupnje

Vodič za ostvarivanje ušteda prilikom online kupnje

27.09.2022. Cash Expert

Gotovo sve što si možemo zamisliti dostupno je za kupnju u svega par klikova mišem ili dodira prstom po zaslonu, što online kupnju čini drugačijom od kupnje u prodavaonicama. Baš zato što nam je sve tako lako dostupno, lakše se zanijeti i pretjerati s iznosima koje trošimo na manje ili više važne stvari koje naručujemo putem weba.

Iz tog smo razloga pripremili nekoliko savjeta za online kupnju, uz koje biste mogli ostvariti uštede, ali i izbjeći pretjeranu potrošnju.

1. Napravite popis za kupovinu

Planiranje je osnova financijske odgovornosti kod svakog oblika kupnje, pa tako i online kupnje. Prije odlaska u trgovinu ili web trgovinu preporučuje se sastaviti popis proizvoda koji su vam uistinu potrebni. U idealnom slučaju, ovog bi se popisa trebalo pridržavati čim je više moguće jer na taj način zaobilazite impulzivnu kupnju, odnosno kupnju proizvoda koji vam zapravo ne trebaju, ali su privukli vašu pažnju zbog lijepe ambalaže ili snižene cijene.

2. Odredite budžet

Osim sastavljanja popisa, važno je i odrediti budžet kojim raspolažete, kako ne biste potrošili više no što si možete priuštiti. Ovo posebice vrijedi za manje i redovite kupnje kategorija proizvoda kao što su hrana, kozmetika i kućne potrepštine. Kad je riječ o većim, izvanrednim troškovima, primjerice onima za kupnju namještaja, novog gadget-a ili popravak automobila, stvari su nešto drugačije. Ovi se troškovi često ne uklapaju u budžet s kojim raspolažemo na mjesečnoj bazi. Idealno bi bilo kada biste ih mogli predvidjeti dovoljno rano da do njihove kupnje možete uštedjeti dovoljan iznos, no to nažalost nije uvijek slučaj. Za izvanredne troškove koji ne mogu čekati, jedna od praktičnih opcija su i brzi online mikro zajmovi, koji su dostupni u svega par minuta bez suvišne papirologije i dugih administrativnih procedura.

3. Kupujte u pravo vrijeme

Nakon što znate što vam je točno potrebno i s koliko novca raspolažete, bilo bi dobro kada biste željene proizvode platili čim manje, a to nas opet vodi do planiranja. Neesencijalni proizvodi, kao što su novi komad odjeće, još jedna bočica parfema ili najnoviji model mobitela, uvijek mogu čekati. Stoga njihovu kupnju planirajte unaprijed i čekajte periode u godini kada gotovo sve online trgovine imaju velika sniženja - ljetne i zimske rasprodaje, Black Friday, period oko Božića i slično.

Primamljive akcije - Vodič za ostvarivanje ušteda prilikom online kupnje

 

4. Ne zaboravite iskoristiti kupone

Još jedan način za ostvarivanje ušteda prilikom online kupnje su i promo kodovi ili kuponi. Velik dio web trgovina s vremena na vrijeme koristi ovu opciju kako bi povećao broj kupaca, pa iskoristite ove prilike za dodatne uštede. Informacije o promo kodovima najčešće će biti izloženena naslovnim stranicama web trgovina, a do njih je moguće doći i praćenjem društvenih mreža web trgovina ili pretplaćivanjem na njihov newsletter.

5. Kupujte online, pokupite u trgovini

Iako ste možda uštedjeli kupnjom proizvoda po relativno niskim cijenama, važno je imati na umu da ćete uz to još morati platiti i njihovu dostavu. Mnoge web trgovine, posebice one specijalizirane za prodaju namirnica, odjeće ili tehnoloških uređaja, imaju opciju besplatne dostave proizvoda na njihovo fizičko prodajno mjesto, čime izbjegavate plaćanje cijene dostave. Na ovaj način imate priliku iskoristiti sve blagodati online kupnje, ali i uštedjeti na ovom dodatnom trošku.

Dostava - Vodič za ostvarivanje ušteda prilikom online kupnje

 

6. Usporedite cijene

Zadnji, ali ne i najmanje važan savjet je da prije donošenja odluke o kupnji usporedite cijene istog proizvoda u različitim web trgovinama. Ovo posebice vrijedi za kupnju proizvoda koje ne kupujete često pa niste svjesni njihove prosječne cijene. Cijene proizvoda mogu značajno varirati od trgovine do trgovine, pa nemojte platiti višu cijenu ako je proizvod negdje drugdje dostupan za manju svotu novca.

Primjena ovih nekoliko jednostavnih savjeta zahtijevat će nešto truda i vremena, ali će se svakako isplatiti jer će dovesti do toga da prilikom online kupnje po najnižoj mogućoj cijeni kupujete samo ono što vam je uistinu potrebno.

INFO: +34 91 330 51 35
INFO: +385 1 5507 755