CASH-EXPERT.ES CASH-EXPERT EU TEL. +34 91 330 51 35
RADNO VRIJEME: PON-PET 08:00-19:00 SUB 09:00-15:00

Kako jeftino putovati i uštedjeti na ljetovanju?

Odmor iz snova - Kako jeftino putovati i uštedjeti na ljetovanju?

Kako jeftino putovati i uštedjeti na ljetovanju?

31.07.2023. Cash Expert

Cijene na Jadranu rastu iz godine u godinu pa financiranje ljetovanja mnogima postaje sve veći problem. Ako ste među sretnicima koji će se ovog ljeta zaputiti na neku od obalnih destinacija, dobro je znati kako maksimalno uštedjeti, a da se pritom dobro provedete. 

Donosimo vam nekoliko ideja za uštedu novca na ljetovanju!

Planirajte unaprijed

Prvi korak za uštedu novca na ljetnom odmoru je planiranje. Čim ranije rezervirajte smještaj, eventualno i prijevoz, kako biste iskoristili povoljnije cijene. Glavni razlog za to je da će se najbolje i najpovoljnije ponude prve rasprodati, pa ako čekate zadnji tren, nećete imati puno izbora. Mnoge turističke atrakcije također nude povoljnije ulaznice ako ih kupite unaprijed u odnosu na kupnju na licu mjesta, stoga unaprijed pokušajte isplanirati i ovaj dio odmora.   

Budite fleksibilni s datumima

Ako imate fleksibilnost u odabiru datuma putovanja, istražite opcije za putovanje izvan visoke sezone. Cijene smještaja, prijevoza i drugih usluga mogu biti značajno niže izvan najpopularnijih perioda. Tako će ljetovanje u krajem svibnja ili tijekom rujna biti gotovo jednako kao i u vrhuncu sezone, a pritom ćete izbjeći velike gužve i značajno uštedjeti. 

Kaštel Štafilić - Kako jeftino putovati i uštedjeti na ljetovanju

 

Razmislite o privatnom smještaju

Iako ćete uz puno istraživanja i planiranjem mjesecima unaprijed možda doći i do nešto povoljnijih aranžmana u hotelima, u konačnici je privatni smještaj vjerojatno najisplativija opcija. No, osim financijske uštede, odsjedanje u privatnom apartmanu ili kući za odmor daje vam i dozu fleksibilnosti, a često i puno više prostora i privatnosti u odnosu na hotel. 

Ako se ipak ne želite odreći komfora kojeg pružaju hoteli, svakako se pametno uključiti u programe lojalnosti hotelskih grupacija, kako biste mogli iskoristiti pogodnosti za članove. 

Manje restorana, više kuhanja

Cijene smještaja nisu jedine koje su eskalirale u posljednjih nekoliko sezona - restorani ih prate u stopu. Iako su restorani primamljiva opcija tijekom odmora, svakako ih je dobro maksimalno izbjegavati ako imate prilično ograničen budžet za ljetovanje. Znamo da su samo rijetki raspoloženi za dugotrajno kuhanje tijekom ljetovanja, pa je zato preporučljivo unaprijed osmisliti okviran popis jela koja dolaze u obzir kako biste u pripremi hrane bili brzi i učinkoviti. Priprema laganih ljetnih obroka može biti gotova kroz svega pola sata, a na ovaj način ostvarit ćete velike uštede tijekom ljetovanja. 

Koristite javni prijevoz

Troškovi goriva, autoceste, parkiranja na destinaciji, a potencijalno i vrlo skupih trajekata mogu brzo postati zaista vrtoglavi, zbog čega bi vam značajan dio budžeta za ljetovanje mogao biti potrošen na ovaj dio putovanja. Ako vam okolnosti to dozvoljavaju, putovanje autobusom bit će višestruko povoljnija opcija. Naravno, žrtvovat ćete nešto komfora na tih nekoliko sati, ali ćete zato uštedjeti novac kojeg možete preusmjeriti na smještaj ili neke druge aspekte putovanja koji će vam u konačnici ostati u lijepom sjećanju. 

Mediteran - Kako jeftino putovati i uštedjeti na ljetovanju

 

Istražite besplatne atrakcije

Prije nego što se uputite na odmor, istražite besplatne atrakcije na odabranoj destinaciji ili se po dolasku raspitajte o njima. Iako će posjet popularnim atrakcijama, kao što su nacionalni parkovi i UNESCO znamenitosti, bez sumnje biti divna iskustva, istovremeno bi mogli biti vrlo skupi, posebice ako je riječ o obitelji s nekoliko djece. Srećom, hrvatska obala je jedna od najljepših na svijetu, pa će i potpuno besplatne aktivnosti, kao što je otkrivanje novih plaža i istraživanje obalnih gradića, biti nezaboravna iskustva!

Ušteda novca na ljetnom odmoru ne znači da morate odustati od uživanja. Planiranjem unaprijed, istraživanjem alternativa i pažljivom potrošnjom, uštedjet ćete novac bez žrtvovanja kvalitete ljetovanja. 

Cash-Expert mikro zajmovi u iznosima između 50,00 € i 2.700,00 € tu su kao pomoć za financiranje ovogodišnjeg ljetovanja! Mikro zajmovi dolaze s rokom otplate do 180 dana, a isplaćuju se na tekući račun na isti dan kada zajam bude odobren. Saznajte više o potrebnoj dokumentaciji za prijavu.

Želimo vam nezaboravno ljeto!

INFO: +34 91 330 51 35
INFO: +385 1 5507 755